Zie jij stiekem een beetje op tegen die bevalling?

Je bent zwanger en je kijkt ontzettend uit naar je baby, maar stiekem zie je toch wel een beetje tegen op die bevalling. Want je hebt geen idee wat je staat te wachten. Je hebt ooit iets gehoord over ademen en ontspannen, maar hoe dan? Je houdt graag de controle in handen, maar je had al van vriendinnen gehoord dat dat tijdens een bevalling juist niet zo handig is. Hoe ga je dat loslaten? Je wilt je goed voorbereiden op wat komen gaat, maar je houdt niet van zweverig en je hebt geen zin in een praatclubje.

 

Jij wil je juist nuchter en praktisch voorbereiden op de bevalling..

Trust

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

Super! Er breekt spannende en vooral zo’n bijzondere tijd aan! En tegelijk beland je in een rollercoaster!

Je zwangerschapstest is nog maar net positief en je moet al allerlei keuzes maken, welke verloskundige kies je, welk kraambureau en bij welk kinderdagverblijf ga je je baby inschrijven? Elke keer schieten gedachten over namen, geboortekaartjes en babykaartjes door je hoofd.

En in je lichaam verandert er in een stroomtreinvaart van alles! Borsten, buik, moe, misselijk of misschien wel energiek?
Je lijf gezond en fit houden is belangrijker dan ooit, je gaat tenslotte over een paar maanden bevallen.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar het is belangrijk dat je je goed voorbereid opa de bevalling. Wat voor houdingen kun je aannemen? Hoe kan je de weeën opvangen? 

Hoe wil jij je voorbereiden op dat enorm onbekende event wat je bevalling nog is? 

 

De zwangere zaak heeft de perfecte cursus voor je!

Hoe zou het voor je zijn als je…

 • Durft te vertrouwen op je lichaam
 • Zelfverzekerd je bevalling tegemoet gaat
 • Concrete tools in handen hebt hoe te ademen en ontspannen
 • Weten hoe jij met pijn kunt omgaan
 • Weten wat je kunt doen om je bekken optimaal voor te bereiden op je bevalling zodat je het geboorteproces helpt
 • Weet wat je kunt doen als het anders loopt
 • Weet wat er in je lichaam gaat gebeuren
 • Jij handvatten hebt hoe je met weeen om kunt gaan
 • Ademtechnieken beheerst die bij jou passen en die je overal kunt toepassen

De zwangere zaak heeft de perfecte cursus voor je!

Cursus Bevalvoorbereiding

ochtend editie

Bevallen voor jou

De perfecte voorbereiding voor jou

In 2 ochtenden leer jij alles over je lichaam fysiek voorbereiden op te bevalling, hoe je het geboorteproces kunt bevorderen (fysiek & mentaal) en weet je alles over je kraamtijd en herstel. Een complete cursus die je niet alleen voorbereid op de bevalling, maar ook op de periode daarna. Partnerworkshop is los bij te boeken.

Avond editie

Bevallen voor jou

Met babyborrel & partnerworkshop

In 6 avonden leer jij alles over je lichaam fysiek voorbereiden op te bevalling, hoe je het geboorteproces kunt bevorderen (fysiek & mentaal) en weet je alles over je kraamtijd en herstel. Een complete cursus die jou en je partner niet alleen voorbereid op de bevalling, maar ook op de periode daarna, met als afsluiting een gezellige kraamborrel. 

praktisch & Mindset

Hey, Ik ben Jeanette

Na mijn bevalling van Niels, onze oudste, was ik helemaal geïntrigeerd door zwanger zijn, bevallen en alles wat daarmee te maken heeft
Toen ik eenmaal mijn draai als mama gevonden had, heb ik heel veel verschillende paramedische opleidingen gedaan op het gebied van zwangerschap en bevallen. Ik werkte als Oefentherapeut-Mensendieck op het conservatorium in Rotterdam en heb toen de switch gemaakt naar een praktijk waar ik vooral zwangeren en net bevallen vrouwen  behandelde.

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een reguliere zwangerschapscursus gedaan. Heel gezellig hoor! Maar toen ik voor de tweede keer zwanger was, wilde ik me anders voorbereiden. Ik wilde graag lekker praktisch bezig zijn, maar ook iets waarbij de mindset aandacht kreeg.

Dus toen ik zwanger was van Thom & Britt en geen passende cursus kon vinden was de stap naar het zelf opzetten van een cursus heel snel gemaakt!

 

En hoe ging de bevalling van Thom & Britt?

Die ging super! Jos en ik waren een topteam samen met verpleegkundige Jan.
Het enige wat ik dacht tijdens elke ontsluitingswee was `kom maar op` (i.p.v auw, auw, auw) en 2 uur later waren Thom en Britt geboren, waarvan Britt alsnog met een spoedkeizersnede geboren is en ook daar kijken we heel goed op terug.

En dat gun ik jou ook. Hoe het ook loopt, dat jij weet wat jij wel kunt doen en niet doen, dat je alle tools in handen hebt, een helpende mindset waar nodig en dat jij goed terugkijkt op jouw bevalling en zo optimaal het moederschap ingaat!

Wat klanten zeggen

Wanneer is deze cursus perfect voor jou?

 • Als jij van praktisch en no- nonsens houdt
 • Als jij gaat voor medische achtergrond
 • Voor iedereen die zich van A tot en met Z wil voorbereiden, zowel fysiek als mentaal, zowel voor een bevalling volgens het boekje als een waarbij het nou net even anders loopt
 • Als jij graag echt aan de slag wil met concrete oefeningen
 • Voor als je van controle houdt en wil weten hoe dat je dat kunt ombuigen bij je bevalling
 • Voor als je alles wil weten over voorkomen van bekkenpijn, bekkenbodem problemen tijdens je zwangerschap, bevalling en erna
 • Voor vrouwen die snappen dat vooral jij veel moet weten en kunnen hoe lief en meelevend je eventuele partner ook is
 • Voor stellen die begrijpen dat de zwangere vooral veel moet kunnen met haar lijf en dat uitgebreider moet oefenen en dat de rol van de partner heel belangrijk is en dat dat in 1 avond uitstekend is door te nemen

Wat levert deze cursus je op?

In onze trajecten doen we er alles aan om de kans op scheuren, knippen en andere ingrepen zo klein mogelijk te houden, maar het blijft moeder natuur en we hebben niet op alle aspecten invloed, maar dan weet je wel dat jij er alles aan hebt gedaan en wat je kunt doen als het anders loopt, want bevallen, let’s keep it real.

Een enorme schat een kennis over je bevalling, het verloop, volgens het boekje en daar voorbij.

Een enorme toolbox aan oefeningen waarmee jij jouw bekken en jouw bekkenbodem voorbereid op je bevalling. Technieken waarmee je ervoor zorgt dat je onder alle omstandigheden goed kunt ademen en ontspannen. De juiste mindset die je voor een bevalling nodig hebt

Kennis over je kraamtijd en welke oefeningen je kunt doen om je herstel te stimuleren.

Niet alleen over bevallen volgens het boekje, maar ook over wat te doen als het anders loopt; Bevallen? Let’s keep it real.

En als je gaat voor de meest uitgebreide cursus, dan deel je zo’n belangrijke periode met gelijkgestemde vrouwen, inclusief partnerworkshop en babyborrel dat er vriendschappen voor het leven ontstaan.

Wat betaal je?

Hieronder zie je een overzicht van wat inbegrepen is in de workshop en cursussen. 

Bevalcursus

Met partnerworkshop & babyborrel
50
 • 6 avonden
 • Alles over gezond bewegen en voorkomen van klachten
 • Bekkenbodemoefeningen
 • Bekken oefeningen
 • Ademtechnieken & Ontspanningstechnieken
 • Alles over ontsluiten: wat te doen met buik- rug- en beenweeen
 • Persfase en wat te doen als het anders loopt
 • Alles over je mindset en hoe je zorgt dat je mindset helpend is
 • Je kraamtijd: wat staat je te wachten en welke oefeningen kun je gelijk al doen
 • Inclusief boek Zwangere Zaken waarin je alles terug kunt lezen
 • Inclusief online cursus houding & beweging en de cursus mindset, zodat je dat zo vaak als je wil kunt herhalen en oefenen!
 • Inclusief avond samen met je partner, zodat hij/zij precies weet hoe hij/zij jou kan helpen tijdens de ontsluitingsweeen en de persfase.
 • Inclusief babyborrel nadat je hele groep bevallen is, om alle mopjes te bewonderen en de ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Wat klanten zeggen

Veelgestelde vragen

In welke periode kan ik het beste de cursus volgen?
Bij elke groep staat vermeld voor welke uitgerekende datum de groep geschikt is. We raden aan om 3 weken voor je uitgerekende datum klaar te zijn en 6 weken voor een tweelingzwangerschap.
Mag ik een groep eerder meedoen?

Ja dat kan bij de partnerworkshop en de 2 delige cursus, dat kan helaas niet bij de avondcursus omdat die inclusief babyborrel.

Mag ik een groep later meedoen?

Dat mag op zich wel alleen vervalt je restitutie mocht je eerder bevallen dan dat de cursus is afgelopen voor alle delen die minder dan 14 weken voor je uitgrekende datum liggen.

Wat als ik een deel mis?

Een gemist deel kun je als het aantal deelneemster het toe laat bij een andere groep inhalen of je ontvang een opname van het deel wat je hebt gemist

Wat is ik Corona heb

Dan ontvang je een zoomlink en kun je live de les volgen. Dit is helaas bij de partnerworkshop niet mogelijk vanwege de opzet. Dan ontvangen jullie een link met een speciale opname met alle info, zodat jullie je toch uitstekend kunnen voorbereiden

Wat als er weer een lockdown komt?

Geen punt, dan switchen we weer direct naar online bjieenkomsten en we weten inmiddels dat dit en net zo effectieve voorbereiding is en tot hele leuke contacten leidt!

Wordt de cursus vergoed?

Sommige verzekeraars vergoeden een deel van een zwangerschapscursus gegeven door een Oefentherapeut-Mensendieck/ Cesar vanuit de aanvullende verzekering. Check even je voorwaarden van jouw pakket.

Valt de cursus onder een zwangerfit cursus?

Nee wij hebben bewsut het sporten en het voorbereiden op je bevalling losgekoppelt; of je komt 100% om te sporten, of je komt om je 100% voor te bereiden op je bevalling

Kan ik in delen betalen?

Dat is binnenkort mogelijk

Ben je enthousiast geworden?

Scrhijf je dan in voor de cursus waar jouw interesse naartoe gaat. Super leuk om je te zien tijdenseen van onze cursussen.